Complete Cursus

Een complete cursus gegeven door een ervaren enthousiaste fotograaf welke is bedoeld voor mensen die graag fotograferen. Maar, de instelknop staat misschien altijd op ‘automatisch’ terwijl men weet dat er veel meer mogelijk is. Door het ontbreken van basiskennis van de camera en fotografie komt die mooie foto eigenlijk niet goed uit de verf en dat is jammer. Leer creatief fotograferen.
De cursus wordt gegeven in begrijpelijke taal waarbij moeilijke termen zoveel mogelijk worden vermeden. De gesproken taal is in principe Nederlands, maar Duits en Engels zijn ook mogelijk.

Flexibel, enthousiast en kwaliteit zijn de kernwoorden van de cursussen van Schrave Multi-Media.

In één zin:

Deze complete cursus geeft u met duidelijke, interactieve presentaties en vele voorbeelden, de basiskennis- en vaardigheden waarmee u zich als fotograaf verder kunt ontwikkelen in het maken en afwerken van foto’s.

Wat gaan we doen?

U neemt uw eigen -digitale‐ camera mee, die u ook zelf kan instellen. Dat zijn: Spiegelreflex-, systeem en sommige compact camera’s. Zie hiervoor de gebruiksaanwijzing van uw camera (graag ook meenemen). Heeft u die (nog) niet, dan kunt u van Schrave Multi-Media een professionele camera tijdens de lessen gebruiken. (Canon, Olympus)

Inleiding:

Elke les wordt in de volgende les kort herhaald, vragen beantwoord en evt oefenfoto’s besproken. U krijgt een DVD met een cursus Adobe Lightroom waarin met 40 korte films elk onderdeel en elk knopje van Lightroom wordt uitgelegd in de Nederlandse taal. Lightroom is zelfstudie.

  • Les 1. Kennismaking. De camera, ISO, belichting en diafragma, de samenhang, toepassen. Uitdeling DVD Adobe Lightroom waarin met 40 korte films elk onderdeel en elk knopje van Lightroom wordt uitgelegd in de Nederlandse taal. Lightroom is zelfstudie.
  • Les 2. (na)Bespreking les 1. Bestanden, lichtmeten, kleurtemperatuur/witbalans, het histogram, toepassen.
  • Les 3. (na)Bespreking les 2. Brandpunt, eigenschappen van diverse soorten lenzen, scherpstellen, toepassen.
  • Les 4. (na)Bespreking les 3. Compositie, soorten licht, portretten/ studio, toepassen. Langere les, studio.
  • Les 5. (na)Bespreking les 4. Compositie, soorten licht, natuurfotografie, toepassen. Langere les, buiten.
  • Les 6. (na)Bespreking les 5. Algemene herhaling van de cursus, of in overleg een creatieve techniek uitgelegd en oefenen. Dat kan zijn bijvoorbeeld de goede omzetting naar zwart-wit.
  • Uitreiking van een fraai gedrukt certificaat

Volgt u een prive cursus dan heeft u keuzemogelijkheden voor de praktijk lessen 4 en 5. U kunt kiezen uit: basis portretfotografie, basis productfotografie en splash fotografie.

Extra hulp:

Hebben cursisten extra hulp bij het bedienen van hun camera nodig, dan is dat geen probleem, maar om de rest van de groep dan niet te laten wachten is het beter om extra uitleg buiten de cursus om te doen.

De groepsgrootte:

Enschede: minimaal 3 en maximaal 5 personen, tegen een speciale prijs is één cursist (prive les) ook mogelijk.

Data in overleg
Geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op via het contactformulier.

De kosten

Enschede:

Deze cursus kost €215,- per persoon. Een 1 op 1 cursus (1 cursist) kost € 415,- incl btw. Inbegrepen zijn koffie, thee, frisdrank, naslagmateriaal, DVD met Adobe Lightroom lessen en een notitieschrift met pen. Extra (camera) uitleg kost €25,- incl btw per persoon per uur. Service: Ook voor/na de cursus ben ik voor cursisten per e-mail bereikbaar voor advies/hulp.

Betaling

Graag na het vastleggen van de datum en voor aanvang van de cursus over te maken.

De betalingsdetails zullen u worden toegezonden per email na ontvangst van uw inschrijving.

Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling.

Wat vinden onze cursisten?

Enkele cursisten die u voor gingen hebben hier hun ervaring kort weergegeven.

TIP:

Geef een fotocursus of workshop van Schrave Multi Media kado!!

(klik op het plaatje voor een voorbeeld)