Hallo Raymond

Hierbij een review op jouw cursus/workshop ‘basis macrofotografie’, waaraan ik deelgenomen heb om jou en medecursisten meer te leren over de macrofotografie. Doe zelf al wel aan macrofotografie, maar wil altijd wat bijleren.

Ochtend:

Deze workshop begon om 10.00 uur met een ontvangst. Tot aan de lunch werd de theorie “basis macrofotografie” gepresenteerd d.m.v. een PowerPoint presentatie, waarbij macrofoto’s getoond werden en dieper werd ingegaan op de apparatuur, die bij dit soort fotografie gebruikt zou kunnen worden.

Gedurende de presentatie was er gelegenheid tot het stellen van vragen hetgeen tot de nodige interactie tussen de cursisten leidde. Van vragen wordt men wijs!

Lunch:

De lunch bestond uit vers, door jou zelfgebakken brood met verschillende soorten kaas/vleeswaren, rauwkost en zoetigheid. Je had rekening gehouden met persoonlijke wensen ten aanzien van het eten en drinken van de cursisten.

Middag:

Het weer liet het helaas niet toe om buiten te fotograferen en het geleerde in de natuur in de praktijk te brengen. Daarom bleven we binnen en oefenden het geleerde op kleine voorwerpen uit de tuin e.d.

De (Nikon en Olympus) apparatuur van jou stond ter beschikking om uit te proberen, dat was voor mij niet nodig aangezien ik over eigen apparatuur beschik.

Voor mijzelf vind ik dat ik hier weer wat aanmodderde . Doe ik altijd, gewoon omdat ik niet bewust fotografeer en dus niet altijd weet wat ik waarom doe. Vandaar dat ik via cursussen probeer het een en ander te leren.

Afsluiting:

Nadat iedereen genoeg gefotografeerd had was er gelegenheid om na te bespreken.

Tijdens deze nabespreking kwam jij erachter dat mijn sony- camera dringend toe was aan een goede reinigingsbeurt. Jij hebt toen voor mij een afspraak gemaakt bij een speciaal reinigingsbureau, waar wij met nog anderen snel terecht konden.

Gedurende de dag:

Natuurlijk was er de gehele dag bijzonder lekkere koffie uit een horeca espressomachine aanwezig. Laat ik vooral ook de cake niet vergeten, waaraan ik mij tegoed heb gedaan, evenals trouwens aan de lunch!

Presentje:

Bij het einde van de workshop kregen de deelnemers een zeer bruikbaar presentje mee. Dat was echt een verrassing.

Het was een gezellige en bijzondere dag.