Ondanks dat ik al lang fotografeer heb ik me opgegeven voor de workshop macro, terwijl ik zelf ook af en toe macrofoto’s schoot. De prikkel om mee te doen aan de workshop kreeg ik doordat leden van onze fotoclub mooie macrofoto’s maakten, en dat wekte bij mij de interesse om er serieus mee bezig te gaan. Dus ik wilde er alles van weten. Samen met anderen in een workshop, leek me leuk. Mijn doel was om te zien waar ik me kon verbeteren.

De workshop begon om 1O uur in de ochtend met koffie, en we hadden een leuke groep.

Een Powerpoint presentatie op een beeldscherm werd ondersteund door Raymond, die meteen ook van alles liet zien. (lenzen en andere apparatuur) Onze vragen werden meteen beantwoord, en er ontstond een enthousiaste sfeer. De vakkennis werd duidelijk aan ons overgebracht,en geen vraag bleef onbeantwoord, ook voor degene met minder ervaring was het duidelijk.

De lunch (in de tuin) was erg uitgebreid met o.a. eigengebakken brood en we hadden geluk met het weer.

Na de lunch kon er geoefend worden. Bij Raymond was er volop aan struiken, bloemen,en insecten in de tuin aanwezig om wat we geleerd hadden in praktijk te brengen.

De apparatuur van Raymond stond ter beschikking om het uit te proberen. Er werd zelfstandig, maar ook samen gefotografeerd.

Uiteindelijk bespraken we na wat we ervaren hadden en we bekeken samen de gemaakte foto’s. De koffie bij Raymond was heertijk en het was gezellig. De dag is voorbij gevlógen!

Ik kan iedereen die van fotograferen houd aanbevelen om workshops/cursus bij Raymond Schrave te volgen. Of je beginner bent of gevorderd, het is niet alleen leerzaam, maar  een leuke dag.

Mijn doel was, om bepaalde dingen op de juiste manier te gaan doen en daarvoor was  de workshop voor mij erg nuttig. Fotograferen is voor mij weer een beetje leuker geworden.