Cursus Fotografie

De cursus fotografie (de basis) richt zich op die mensen die graag fotograferen, maar de camera op ‘Automatisch’ hebben staan. Zij weten dat er veel meer mogelijk is, bijvoorbeeld een scherp onderwerp met een wazige achtergrond. Door niet zo goed te weten hoe dat allemaal moet komt het idee niet zo goed uit de verf en dat is jammer.

U leert u vanaf het begin –in een rustig tempo- de belangrijkste begrippen. Dit gaat in een logische volgorde, zodat u aan het eind van de cursus alles gehad heeft. Bovendien zijn er veel gezamenlijke oefeningen tijdens de lessen, oefeningen om thuis te doen en er zijn twee praktijklessen. Deze praktijklessen bevatten portret- en natuurfotografie. Voor het portretteren maken we gebruik van de professionele mobiele studio. Bij de eerste les krijgt u -behalve een uitgebreid naslagwerk- ook een DVD met een 40 tal korte, Nederlands gesproken, video’s die elk aspect van het meest gebruikte fotobewerkingsprogramma Adobe Lightroom behandelen. Elk schuifje en elke instelling en bewerking wordt uitgelegd. Lightroom is zelfstudie.

Voor uitgebreide informatie zie fotocursus<

Workshop Fotografie, de basis

Deze cursus fotografie (de basis) is ook te volgen in de vorm van een 1-daagse workshop. Alle aspecten die behandeld worden in de uitgebreide fotocursus komen hier ook aan bod. Het verschil is het ontbreken van de twee praktijklessen en een deel van de oefeningen. De behandeling van de stof zal ook iets vlotter gaan. De workshop is bijvoorbeeld geschikt voor mensen die al wel wat kennis hebben van de fotografie, maar een opfrissing nodig hebben. Verder zullen mensen die geen tijd hebben voor de volledige cursus zich aanmelden voor de workshop.

Deze workshop beslaat een volledige, uitstekend verzorgde, dag met o.a. een heerlijke en uitgebreide lunch. U krijgt bij deze workshop ook het uitgebreide naslagwerk en de DVD met de cursus Adobe Lightroom.

Voor uitgebreide informatie zie workshop fotografie<

Workshops Macro-fotografie basis en gevorderd

Macro fotografie de basis: Deze zeer boeiende en erg leuke workshop is voor die mensen weinig tot geen ervaring hebben met macro fotografie. Zij leren de basis technieken zodat ze zelf daarmee verder kunnen gaan. Ze zullen snel tot mooie resultaten komen. Speciale macro apparatuur is niet nodig, want Schrave Multi-Media heeft een heel arsenaal aan hoogwaardige macro apparatuur dat u tijdens de workshop gratis mag gebruiken !!

Macro fotografie gevorderd: Voor macro fotografen die wel enige ervaring hebben met deze prachtige tak van fotografie. Zij zoeken verdiepeing op technisch zowel als creatief gebied. De cursist krijgt -in een volledig verzorgde gezellige -en vooral leerzame dag- alle ins- en outs aangereikt over de macro fotografie.

Theorie, maar na de heerlijke uitgebreide lunch zelf aan de slag met de eigen camera of het professionele materiaal van Schrave Multi-Media (Nikon en Olympus).

Voor uitgebreide informatie macrofotografie de basis klik HIER. Macrofotografie de gevorderd klik HIER.

Wandeling Macro-fotografie

Samen met een ervaren en enthousiaste fotograaf een wandeling in het bos maken en macrofoto’s maken. De fotograaf ondersteund met tips en tricks. Ook neemt hij professioneel materiaal mee wat door de cursisten uitgeprobeerd kan worden.

Dat is uniek !!

Voor uitgebreide informatie zie macro wandeling

Ondersteuning en advies

Deze wandeling kunt u gebruiken om bijvoorbeeld eens wat ander materiaal uit te proberen. Of misschien vindt u het leuk om in een groep samen te fotograferen. Ook kunt u de wandeling gaan doen als u bijvoorbeeld net de macro workshop hebt gevolgd maar nog wat extra hulp kan gebruiken.

Zoekopdracht

Schrave Multi-Media kan ook in uw opdracht, voor uw budget naar uw wensen bijvoorbeeld de best passende camera uitzoeken of zelfs bemiddelen wanneer het om gebruikte apparatuur gaat.

Wij hopen u te mogen ontvangen bij de opleidingen van

Schrave Multi-Media.

TIP:

Geef een fotocursus, workshop, of macro wandeling van Schrave Multi Media cadeau!!

(klik op het plaatje voor een voorbeeld)